Az ideális szőnyeg kisállat mellett

Az ideális szőnyeg kisállat mellett

A kisállat tartókban sokszor felmerül a kérdés, hogy mégis milyen szőnyeget válasszanak az otthonukba, hogy mind a kettő megférjen egymás mellett. Lehetőleg békességben..ugyebár!🙂

Sokan lemonanak inkább róla és nem ékesíti otthonukat ezen csodálatos szőttesek. De van egy jó hírünk, semmi szükség erre, csak fogadd meg pár jó tanácsunkat!

Nem mindegy, hogy milyen darabokat választunk az otthonunkba, hiszen a túl kényes darabok bizony rövid határidőn belül tönkremennek és csak bosszúságot okoznak. Mindenképp kisállatbarát darabokat válasszunk, mutatjuk is hogyan!

ÁLLATSZŐR ELREJTŐ SZÍNEK

Igyekezzünk elkerülni a fekete vagy fehér színű szőnyegeket, bármennyire is szépek. és jól mutatnak a lakásban. Ezek a színek esetlegesen akkor jöhetnek szóba, ha kisállatunk fekete vagy fehér szőrrel rendelkezik, ez esetben nyert ügyünk van, hiszen kevésbé fog rajta meglátszani! Más esetekben pedig a legjobb vákasztás a leginkább bundabarát színek, vagyis a szürke, a barnás és a sötét krémszín árnyalatok. Ebből is a legjobb, ha a színárnyalat hasonló, mint kedvencünk bundájának a színe. Cirmos és fekete macskák esetén a sötétszürke egy tökéletes választás. Barna és foltos, illetve vörös háziállatoknál pedig a legjobbak a barnás színek, lehetőleg sötétebb árnyalatban.

SZÁMÍT A MINTA?

A legjobb talán az egyszínű, de ezen kívűl is van még van pár minta, ami szintén segíthet láthatatlanabbá tenni kis kedvencünk szőreit. A cirmos mintájú és vegyes szálakból texturált szőnyegek a legalkalmasabbak erre. Ha esetleg konkrét mintán gondolkodsz, az lehetőleg vékony mintázatból álljon. Lehet kockás, csíkos vagy geometrikus, nem számít. A titok ilyenkor abban rejlik, hogy lehetőleg minél kevesebb legyen benne a világos rész.

ANYAGHASZNÁLAT

Sajnos, a manapság nagy népszerűségnek örvendő Shaggy, „szőrös” szőnyegeket inkább hagyjzuk meg más alkalmakra. Az ilyen szőnyegeket amúgy is kihívás kimosni, de porszívózni sem túl könnyű feladat. Ha ezek után is mindenáron „plüssös” szőnyeget szeretnénk, akkor az közepes szálhosszúságú legyen, amely kifejezetten selymes, „fésülhető” tulajdonságokkal rendelkezik. Tehát például műszálból van. Ezek jól porszívózhatóak és még olyanok is akadnak köztük, amelyek moshatóak. Anyag használatban a legjobb választás egyértelműen a szőtt kevertszálúak és a rongyszőnyegek. Ezek nagyon könnyen karbantarthatóak. Ha koszosak lesznek rögtön bedobhatóak a mosógépbe, illetve könnyen is porszívózhatóak. Ha állataink kijárósak, egy vastag plüss- vagy hosszúszálú szőnyegben könnyen lerakódhat a kosz és sár. Ellenben a szőttes és a rongyszőnyegek a mosási lehetőség miatt teljesen higiénikusan tarthatóak. Ezért kisgyermekek mellé is ajánlottak.